Milaan blog – things to do


Milaan –  Dé Must Sees

Ok, ons grote geluk was, dat we op pad zijn geweest met een echte Italiaan 😍, dus op de hoogte van alle ins and outs.. Klein tipje gooi al je charmes in de strijd girls voor zo’n privé guide, want zo hebben wij namelijk alle must sees heel makkelijk verzameld:) Maar natuurlijk is deze blog lezen wel zo easy;)

De Dom van Milaan

Alleen al instawaardig is ie sowieso en dat uitzicht op het domplein is echt adembenemend mooi! Wanneer je ook nog naar binnen wilt zorg dan dat je online vooraf je kaartjes regelt.

Galleria Vittorio Emanuele

Naast de Dom ligt de mooiste winkelgallerij van Milaan! Kijk om je heen naar de plafonds & de vloeren die zijn zo fantastisch! En vergeet niet de tijd te nemen om te shoppen. Het is tenslotte wel Milaan. Wel is dit het dure Milaan. Als je leuk betaalbaar wilt shoppen loop dan 10 minuten verder naar dé winkelstraat(Via Torino) met o.a de ZARA, Kiko en ga zo maar door..

China town

Ook in Milano vind je een China town. Leuke goedkope shopjes en wij zijn happy kids dan, want ze hebben werkelijk alles! En verscholen in één van de straatjes midden in China town vind je een cool koffietentje Otto’s. Dit is ook een plek waar je juist geen toeristen treft, maar de locals en ook veel studenten. En als je toch nog wat werkdingetjes moet doen het is een hele fijne plek om binnen of op het grote terras je mailtjes te beantwoorden.

Gae Aulenti

Als je het moderne Milaan wilt zien moet je naar de winkelarea Gae Aulenti met de prachtige fonteinen op het dak. Er staan ook twee bekende groene wolkenkrabbers (Bosco Verticale), ze zijn het hele jaar door groen en worden wel het verticale bos genoemd. En als je trek begint te krijgen er is een grote foodcourt te vinden met veel leuke eettentjes dus voor ieder wat wils.

Corso Como

Deze tip kregen we van een lieve Italiaanse collega van Mar. Een mooie winkelstraat met als pareltje een hele mooie woonwinkel met hotel, restaurant en een waanzinnige groene binnentuin. Als je trouwens moe bent van al het lopen, de metro in Milano centrum werkt fantastisch!

Best Italian restaurant in town – Obicà (in de wijk Brera)

Je moet toch in ieder geval pizza eten als je in Milaan bent en dit is wel de place to be! Zelfs de oud trainer van AC Milan kwam even binnenlopen tijdens ons bezoek daar. We hebben te heerlijk gegeten en bestel zeker ook die amuse plank met allerlei lekkere kaasjes, olijven en zoveel meer, nomnom.. en voor ons als veggie twins zijn er naast pizza genoeg andere vegetarische opties te vinden!!

Navigli (het Venetië van Milaan)

De sfeervolste en meest romantische wijk van Milaan, hier kan je heerlijk langs de grachten flaneren en borrelen met zowel de Milanese als toeristen. Ook voor uitgaan een goede plek om naartoe te gaan. Wij waren weg van de cocktailbar Morgante. Een verstopt juweeltje in één van de kleine romantische straatjes van Navigli.

Karaokebar II Patuscino (in de wijk Brera)

En dan als dagafsluiter de Karaokebar!! Wij hebben nog nooit zoveel Italianen los zien gaan. Echt genoten van deze avond. Karaoke is dus hier echt de moeite waard! En als enige blonde meiden kwamen wij geen aandacht tekort en al onze favo boyband nummers kwamen voorbij🙈 Sweet memories..

Have fun in het mooie Milano💚💕 en sla die Italiaan aan de haak, want ze zijn heel galant en niet te vergeten heel knap 😇

Liefs ons