Blog: Citytrip Rome hotspots & tips


Dit is zo’n stad die al jarenlang op onze ‘wishlist’ stond. En we hebben zelfs twee keer een ticket geboekt om te gaan, maar vanwege familieomstandigheden konden we niet gaan en nu was het dan eindelijk zover! Kennen jullie die film ‘when in Rome’.. die hebben we in de tussentijd zo vaak gezien, maar nu gaan we echt de Trevi fontein live bewonderen en alle andere mooie bezienswaardigheden. Echt een openluchtmuseum, dat gevoel kregen we toen we in deze prachtige stad rondliepen.. Want wat hebben we een kilometers gelopen en veel gezien, maar nog steeds niet alles! Dus when in Rome krijgt zeker nog een vervolg!! #bySissgoesRome

Onze vierdaagse trip Rome met alleen maar handbagage dat is al een uitdaging voor ons, maar let the adventure begin.. Niets of niemand die ons meer zou tegenhouden om naar deze magische stad te gaan!

Wij zijn niet van die twins met een hele things to do list die al weken klaarligt, maar we zijn wel van die twins die denken alles te kunnen proppen in vier dagen! En dat is best gelukt eigenlijk! Je kan alles te voet doen of je neemt zo’n hop on hop off bus heel ideaal en dan kan je je voetjes een beetje rust geven. Beste tip: neem sneakers mee in je koffer om die vele kilometers te lopen!

En daar komen ze, onze hotspots en tips voor een citytrip Rome 🌞:

Spaanse trappen

Een druk plein met een prachtige fontein en dé Spaanse trappen. Ook de duurdere winkels, bekende merken, zijn hier te vinden.. en vergeet niet die instagramwaardige foto te maken met een heerlijk Italiaans ijsje in je hand😋😍

Vaticaanstad met de Sint Pieter Basiliek & de Sixtijnse kapel

Zorg ervoor dat je van te voren een ticket met guide boekt. De wachtrijen zijn anders zo lang en vooral in de zomermaanden is dat heel intens (warm)! En ga op zondag om twaalf uur naar het plein, want dan spreekt de Paus zijn zegen uit. Hopelijk heb je geluk dat hij niet op werkbezoek is, want dit is wel heel bijzonder om zo’n moment mee te mogen maken.

Tweedehands shoppen

In de kleine straatjes bij de rivier zijn super leuke vintage shopjes te vinden met betaalbare en hele mooie items.. Wij hebben een toffe tas en opa petje gescoord, waar we nog steeds heel gelukkig van worden.

Fave coffeecorner – Fabiorganic

In een verborgen straatje achter het Vaticaan ligt dit relatief nieuwe bio tentje. De koffie is heerlijk en de brownie al helemaal!! Btw de bediening is heel lief en knap!

Lievelings Pizzeria – Pizza di Trevi

Om de hoek van de Trevi fontein zit een schattig pizzeriaatje met super lieve bediening en betaalbare en heerlijke (glutenvrije) pizza’s.. Zelfs het WK voetbal hebben we live op een scherm kunnen zien, een geluksmomentje voor ons als voetballiefhebbers:)

De Trevi fontein – Fontana di Trevi

Last but not least de Trevi fontein! De story goes, dat als je een lucky coin in je rechterhand over je linkerschouder gooit je een keer terug zal keren naar Rome, de liefde van je leven ontmoet en zult trouwen.. En de Trevi fontein moet je ook een keertje bij nacht bewonderen, dit is magisch!

Stad, wat ben je toch mooi! Je hebt aan onze verwachtingen voldaan en zelfs veel meer dan dat! We komen terug.. zou dit toch door de lucky coin komen? Magic is everywhere..

Liefs xoxo Esme & Mardy