GRONINGEN – HOTSPOTS


Wij hebben in deze stad onze studie Rechten gevolgd, onze meestertitel behaald, en als we dan Groningen binnen rijden dan voelen we ons gewoon ‘thuis’. En dat zeggen wij als Friese twins, maar dit is een stad waar je niet anders kan dan van gaan houden. Daarom dachten wij, wat zou het leuk zijn om onze tips in deze twinsstory over de stad Groningen met jullie te delen. Wij gaan namelijk regelmatig terug. Onze BFF woont namelijk nog in de stad, maar er is geen speciale reden nodig om een dagje of zelfs weekendje naar deze stad te gaan.

Eerst een praktische tip, zijn wij normaal gesproken niet zo van, maar het is echt heel handig om in de parkeergarage aan de Westerhaven te parkeren. Er is vaak gewoon plek en met bijkomend voordeel je kan direct dat shoprondje in de Primark doen, die zit er namelijk boven en vanuit daar loop je zo stad in. En don’t forget die mcFlurry of die cappuccino bij de McDonalds kan je dan voor onderweg meenemen 😉

Onderweg naar de stad kom je allemaal leuke winkels tegen. Na die leuke winkels, die je al tegen bent gekomen is het echt wel tijd voor een leuke lunch hotspot. Voor leuke lunch hotspots raden wij je aan om de Oude Kijk in t Jatstraat in te lopen. Een aantal van onze favorites zijn daar namelijk te vinden. Het tentje Feel Good, maar ook PS en No25 zijn super schattig en ook echt de moeite waard om lekker te lunchen. En in een verstopt straatje erachter is het pareltje de Uurwerker te vinden. De Uurwerker is ook een leuke spot om aan het einde van de middag lekker te borrelen en daarna een hapje te eten. Het publiek is heel divers en als je het weekendgevoel nog niet had dan krijg je dat daar zeker wel! Na die lekkere lunch kan je lekker verder shoppen aan de Vismarkt, maar ook in de Herestraat is er genoeg leuks te vinden.

Welke tip we je echt moeten geven is, na zo’n geslaagde dag, een drankje te gaan drinken bij Cappuvino. Wij zijn verliefd op het uitzicht, maar ook op de cappuccino’s die ze serveren in een wijnglas!! En uit betrouwbare bronnen, namelijk de eigenaar himself, wordt er aan een dakterras gewerkt, dus we can’t wait..

Tenslotte moeten wij één plek niet vergeten te benoemen en dat is Da Carlo waar je de meest lekkere pizza’s kan eten, want als studentes hebben wij ook heel wat pizza spots gezien 😉 Dit Italiaanse restaurantje is niet alleen voor de yummie pizza’s een bezoekje waard, maar ook het sfeertje en de ontzettend vriendelijke bediening maken je avond helemaal compleet.

En nu zijn er nog zoveel leuke plekken te benoemen, dus wij zouden niet één dagje boeken, maar ga gewoon voor een heel weekend naar Groningen. En mocht je nog meer willen weten over deze fantastische stad om ook verliefd te worden, leave a comment 🙂

Er gaat niets boven Groningen!!

Liefs xoxo Es & Mar

­­